AKTUELNO

Na pojedinim mestima već je došlo do formiranja snežnog pokrivača!

Saobraćaj na putevima u Srbiji odvija se umerenim intenzitetom, bez vanrednih zastoja i prekida, dok na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Auto-moto Srbije podseća da se u toku dana očekuju padavine, pre svega kiša, a zatim i sneg, zbog čega se vozačima savetuje dodatna opreznost i pažnja za volanom.

Snega ima u planinskim predelima Ivanjice, Novog Pazara, Sjenice, svi putevi ka zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a vanrednih obustava nema.

Vozačima se savetuje da voze oprezno i da u ovakvim uslovima kada ima snega i poledice, ne kreću na put bez kompletne zimske opreme, a koja podrazumeva sva četiri zimska pneumatika i lance za sneg, koji moraju biti u prtljažniku i po potrebi se montirati.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Pročitajte još: GRADONAČELNIK BEOGRADA: Prestonica će od turizma prihodovati skoro 800 miliona evra!

#AMSS

#Put

'