AKTUELNO

Miljan Adžić (30) iz Zvečana, koji je uhapšen u decembru prošle godine na prelazu Jarinje, pušten je danas da se brani sa slobode, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat optuženog Miloš Delević.

On je podsetio da je Vlada Srbije pre nekoliko dana dostavila misiji Euleksa garancije, kojima je tražila da se uhapšenim Srbima Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću omogući da se brane za slobode.

Adžić je drugi Srbin oslobođen iz pritvora na Kosovu nakon Dejana Pantića, koji je pušten krajem decembra, posle protesta Srba na severu, barikada i diplomatske akcije zvaničnog Beograda.

Sudsko veće Specijalnog suda u Prištini usvojilo je predlog za zamenu sudskog pritvora Adžiću za meru jemstva od 20.000 evra kako bi se branio sa slobode. Novac je prikupljen, i Aždić je pušten na slobodu.

Advokat Miloš Delević ističe da je Miljan Adžić upravo uzašao iz zatvora, i da je jedina njegova obaveza da se pojavi na svim ročoštima koja budu zakazana u sudu.

"Nakon današnje odluke o jemstvu, porodica Miljana Adžića uspela je da skupi novac i da uplati iznos od 20.000 evra kako bi se on u daljem sudskom procesu branio sa slobode", rekao je advokat Delević.

Adžić je jedan od trojice Srba uhapšenih decembra prošle godine posle čijeg hapšenja su usledile barikade na severu Kosova. On se tereti za navodni napad na službeno lice. Adžić je uhapšen 9. decembra na administrativnom prelazu Jarinje kada se sa suprugom i maloletnim detetom vraćao iz centralne Srbije.

Autor: