AKTUELNO

Bliži se Dan žena, a nepisano pravilo je da roditelje đaka zaboli glava već nekoliko nedelja pred praznik zbog osmišljavanja kreativnog poklona za razredne i direktorke.

Ipak, jedan predlog odneo je pobedu na društvenoj mreži Tviter, jer je anonimni roditelj naveo da bi najprikladnije bilo da se svi udruže i kupe dve garsonjere, za direktorku i razrednu.

" Ja sam mislio ovako. Da svi udružimo sredstva u jednoj banci i primamo platu na istom mestu, i onda da podignemo stambeni kredit i kupimo dve garnisere (garsonjere) – jednu za direktorku, a drugu za razrednu. To će svakako da im ostane večna uspomena na nas i mi ćemo narednih 30 godina biti vezani jedni za druge. Možemo da pitamo i decu šta misle o tome, a možda nema potrebe, složićete se. Molim vas da iznesete svoje predloge", napisao je ovaj roditelj.

Naravno, reakcije ostalih korisnika ove mreže odmah su se nizale, jedni su nastavljali sa predlozima u sarkastičnom maniru, dok su drugi iskoristili priliku da prokomentarišu nepotrebnost skupocenih poklona.

" Za svaki 8. mart iste rasprave. Ne mogu da shvatim da nekome znači razlika između 200 i 300 dinara. Za (u našem slučaju) učiteljicu koja ti čuva nešto najvrednije što imaš u životu", naveo je jedan otac.

Foto: Društvene mreže/Printscreen

Ipak, pojedini su se protivili navodeći da postoje porodice kojima i 200 dinara i te kako znači, te da će sa tim novcem kupiti hleb deci. Garsonjera nije bila jedini urnebesan predlog u Viber grupama roditelja đaka srpskih škola, pa su mnogi predlagali poklon u vidu tetovaže, laptopova, belog zlata, bicikla, pa čak i "jugića".

Sudeći po komentarima tviteraša, najviše im smeta činjenica što se velika količina odvaja za poklon koij bi trebalo da bude simboličan, u vidu buketa cveća, pa se dešava da u razredu od 30 učenika svako uloži po 1.000 dinara samo za Dan žena.

Autor: