AKTUELNO

Dve fantastične devojke, studentkinje Filološkog fakulteta u Beogradu, zajedno sa svojim kolegama svakoga dana od kada se dogodila tragedija u Turskoj i Siriji volontiraju u centru za prikupljanje stvari Turskoj.

Eva Živković, jedna od volonterki, rekla je da su se zajedno sa profesorima na njenom fakultetu na kateri za turkologiju, kao i kolegama i učenicima Yunus Emre instituta, dogovorili da pomognu narodu Turske tako što će volontirati na poziv ambasade.

- U toku je akcija prikupljanja neophodnih stvari, kao i novčanih sredstava. To pre svega podrazumeva šatore, vreće za spavanje, ćebad, dušeke i agregate. Na njihov poziv otišli smo u Zemun u humanitarni centar i tamo smo pakovali kutije i sortirali stvari - rekla je Eva i dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

- Naš volenterski rad obuhvata takođe i prikupljanje novčanih sredstava.

Foto: TV Pink Printscreen

Eva kaže da je u kontaktu sa mnogim prijateljima iz Turske kao i svojim kolegama koji se tamo nalaze.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kažu da slike koje odlaze u svet ni približno ne mogu da dočaraju težinu situacije koja je na terenu, kao i da je sve manje nade za pronalazak živih. Ali, nada poslednja umire i nema odustajanja - poručila je Eva.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako želite da pomognete žrtvama razornog zemljotresa možete poslati SMS poruke na broj 1003, cena poruke je 200 dinara i može se poslati sa mreža svih mobilnih operatora koji posluju u Srbiji.