AKTUELNO

Na društvenim mrežama pojavila se zanimljiva ponuda Beograđanina koji izdaje besplatno sobu studentu ili studentkinjama u prestonici. Njegova ponuda je oduševila mnoge na mrežama.

Iako su cene kirija u Srbiji skočile od 30 pa čak do 100 odsto, Stefan Simić, kako glasi ime profila, se odlučio da u ovim teškim vremenima za podstanare ponudi sobu preko puta Kalemegdana redovnom, odgovornom i skromnom studentu.

- Dragi prijatelji, Imam jedan predlog, a i možda će još nekoga da motiviše da uradi slično pošto su cene stanova astronomski skočile. Naime, u stanu gde živim, u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi. I tražim studente ili studentkinje, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova - navodi se u objavi i dodaje:

- Stan je veliki, lep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom delu stana, na spratu. Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam, došao iz malog grada, i nije bilo lako. Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno sam živeo kod legende naše košarke, Ducija Simonovića, posle kod još nekih prijatelja. Koji su stali iza mene, tako želim da bar dvoje mladih ljudi, podržim, godišnje, na taj način, tj. i njihove roditelje, da bar oko smeštaja ne moraju da brinu - ističe Simić:


- Ono što mi je važno to je da su redovni studenti, odgovorni, skromni. Znači bili bi oslobođeni plaćanja, komunalija, struja, internet, itd... Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju. Neka se javi, ko je zainteresovan, pa ćemo videti - poručuje se u objavi.

Autor: