AKTUELNO

Fondacija za srpski narod i državu raspisala je javni konkurs "Žene, snaga i stub Srbije" za finansijsku podršku na osnovu dostavljenih poslovnih planova.

Bojana Radaković, direktorka Fondacije, kaže da je ovaj konkurs namenjen ženama preduzetnicama koje imaju svoj sopstveni biznis plan i ideju da promovišu srpske proizvode i Srbiju.

- Radi se o ženama koje su punoletne, imaju prebivalište odnosno boravište na teritoriji Republike Srbije i imaju svoj biznis plan kako će distribuirati ili na bilo koji način promovisati srpske proizvode - rekla je Radaković.

Ona je navela primer šljive, koja raste u Srbiji, gde žena dođe sa idejom da od šljive pravi kremu za lice. Napravi kremu za lice koja bude proverena od nadležne agencije i mi smo spremni da to finansiramo.

Kako je rekla oni će finansirati ne samo pravljenje odnosno proizvodnju nego i kupovinu mašina, osnovnih sredstava i svega ostalog.

- Ideja je da damo ženama vetar u leđa da rade samostalno, ali je ideja i promocija naše drage Srbije - kaže Radaković.

Ono što je njihova obaveza je da ako nisu registrovane kao pravno lice to urade nakon dobijanja sredstava, i da imaju najmanje jedno zaposleneno lice na neodređeno vreme i da plaćaju poreze za to.