AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i ambasador Poljske u Srbiji Tomaš Njegođiš obišli su danas Gerontološki centar u Zrenjaninu, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov upoznala ih je s realizacijom Projekta Radna terapija, pomoću kojeg su kupljene mašina za stolarsku radionicu, sto za stoni tenis i šahovske table, a koji je finansirala Poljska.

Đorđević je rekao da je jedna od obaveza Ministarstva briga o najstarijim građanima i da će se u skladu s tim potruditi da im obezbedi što bolje uslove za život.

- Najbolji način za pravi uvid u situaciju i uslove u kojima žive korisnici ovih ustanova jeste lični kontakt s njima. Trudimo se da ovim posetama tu komunikaciju i uspostavimo i želimo da kroz razgovor sa njima ustanovimo šta je to što ih muči i u čemu još možemo da im pomognemo, rekao je ministar.

Đorđević je zahvalio Poljskoj na dosadašnjoj saradnji i istakao da će Ministarstvo zajedno s Pokrajinskom vladom pomoći, u skladu sa svojim mogućnostima, svim ustanovama ovog tipa, kojima je pomoć neophodna kako bi njeni korisnici živeli u boljim uslovima.

Ministar rada posetio je i Dom zdravlja u Kovačici koji je dobio sanitetsko vozilo.

#Zoran Đorđević

'