AKTUELNO

Nakon što je na Društvenim mrežama osvanuo snimak dvojice mladića sa Mosta na Adi koji bukvalno ledi krv u žilama, oglasio se mladić koji se popeo na vrh mosta i otkrio šta je njega i njegovog druga navelo na ovakav "poduhvat".

Marko Čolaković Kresoje je mladi istraživač koji zalazi tamo gde niko ne sme – napuštene fabrike, groblja, tajni prolazi, bunkeri, tuneli samo su neka od njegovih omiljenih mesta. Svoje avanture snima i redovno objavljuje na svom Jutjub kanalu.

- Meni to nije prvi put da sam se peo na neke građevine poput zgrada, već imam iskustvo sa tim pa se i ovo našlo na našoj listi - rekao je Marko.

Kresoje je u ovaj izazov krenuo sa drugarom i po njegovim rečima, popeti se na vrh uopšte nije bilo tako lako.

- Mislim da je uspon trajao nekih sat, sat i po, jer nije baš lako u cugu popeti se na visinu od 200 metara. Morali smo da pravimo pauze unutar pilona, ali nismo pomišljali da odustanemo jer kad smo krenuli, shvatili smo da nema nazad - kaže sagovornik Nove.

Kako tvrdi, savladala su ga različita osećanja kada su došli do vrha pilona.

- Glavni osećaji na vrhu su uzbuđenje i adrenalin, dosta su pomešana osećanja, jako nam je bilo drago što smo se našli tamo jer je to najveća visina koja se može dostići sem Avalskog tornja, koji se ne nalazi u gradu pa ga ne ubrajam u gradske građevine - priča on.

- Beograd odozgo izgleda izvanredno, kao prava metropola. Nemoguće je videti sve koliko je površinski veliki čak i sa te visine. Gore smo bili više od pola sata, nama je bilo super gore pa smo ostali malo duže. Kada prolazi tramvaj zatrese se vrh pilona pa nam je malo bilo neprijatno ali brzo prođe.

"I još jedan simbol grada Beograda je osvojen, uspešno smo se popeli na visinu od 200m i ujedno na najvišu građevinu u gradu. Osećaj adrenalina i uzbuđenja je bio neverovatan", napisao je u video snimku koji je okačio na društvene mreže.

Snimak je za kratko vreme izazvao burne reakcije, jer su ljudi smatrali da je ovaj poduhvat previše opasan i da neko treba da odgovara za to.