AKTUELNO

Danas je počela isplata jednokratne pomoći od 5.000 dinara penzionerima.

Odluka o pomoći doneta je u skladu sa nastojanjem Vlade da se zaštiti standardi poboljša ekonomska sigurnost korisnika penzija. Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici penzija, primaoci privremene naknade invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, navedeno je u saopštenju Vlade.

Iznos sleduje i invalidnoj deci korisnicima privremene naknade koja se nalaze u evidenciji republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija zaključno sa 27. oktobrom 2017. godine.

Jedan od penzionera za Pink je rekao da je ova pomoć značajna penzionerima, jer imamo penzionere koji primaju oko 200 evra prosečnu penziju, a ima i onih sa manjim primanjem.

-Te pare uvek će naći svoje mesto naročito sad u ovim danima recimo u novembru mesecu dosta ima slava pa da li se ide negde ili mi dolaze gosti ili tako dalje. Prema tome naći će se mesto za tih 5.000 – kaže penzioner.

Osim jednokratne pomoći ovaj penzioner pozdravlja i najavljeno trajno povećanje penzija od pet odsto.

-Apsolutno dobra vest. Ta kategorija penzionera je iznela mnogo toga u ovom proteklom periodu. Prema tome red je i nama da se nešto učini. Mi činimo za državu, država mora da čini i za nas – rekao je ovaj penzioner.

Penzioneri koji novac primaju preko računa po 5.000 mogu u Poštu, dok će pojedinim penzionerima jednokratnu pomoć dostaviti poštar u naredna četiri dana.

- Od danas pa do petka biće isplaćeno preko 400.000 korisnika, a na šalterima preko 600.000 korisnika. Ukupno ćemo do petka isplatiti preko milion penzionera. Nemamo informaciju da bilo gde u Republici Srbiji imamo zastoja u isplatama – rekao je Srđan Jovanović iz Pošte Srbije.

Za ovu namenu Vlada Srbije iz budžeta je izdvojila 8,8 milijardi dinara.

#Penzioner

#Pomoć

'