AKTUELNO

Na takmičenju u Moskvi učestvovalo je 25 timova iz Rusije, Kazahstana i Srbije.

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda apsolutni su pobednici na jednom od najprestižnijih matematičkih takmičenja, "matematičkom višeboju" u Moskvi, a u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto su osvojili Jelena Ivančić i Pavle Martinović, koji je i aspolutni pobednik.

Drugu nagradu osvojili su Vladimir Viktor Mirjanić i Miloš Milićev, saopštila je danas Matematička gimnazija u Beogradu.

U ekipnom takmicenju (zbir bodova u tri individualna i u jednom timskom takmicenju) apsolutni pobednik je tim Matematičke gimnazije, koji je osvojio prvu nagradu i prvo mesto, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: ĐORĐEVIĆ: Ogromno interesovanje za Senior kartice, proširujemo ideju i na druge gradove Srbije! (VIDEO)

Na takmičenju u Moskvi učestvovalo je 25 timova iz Rusije, Kazahstana i Srbije, a Organizator ovog takmičenja je poznata specijalizovana gimnazija "Kolmogorov", po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

Ove godine je, navodi se, škola "Kolmogorov" pozvala i ekipu Matematičke gimnazije da se takmiče sa njima jer su naši matematičari prethodnih godina osvajali zlatne medalje na međunarodnim olimpijadama iz matematike.

Ekipa se večeras vraća iz Moskve.

#Matematička gimnazija

#Medalje

#Moskva

#Takmičenje

'