AKTUELNO

Patrijarh srpski Pavle, 44. poglavar na tronu Srpske pravoslavne crkve upokojio se pre 13 godina, a Srbi i dalje čuvaju sećanje na njega.

Tako se na društvenim mrežama poslednjih dana deli priča koja je zasnovana na navodno istinitom događaju na KiM. Tu priču prenosimo u celosti:

"Istinita priča o događaju na KiM, u vreme episkopa raško-prizrenskog Pavla-potonjeg Patrijarha SPC":

- Teški ekonomski i životni uslovi naterali su Srpkinju iz Peći, majku dvoje dece, da se odluci da treće, tek začeto, abortira. U čekaonici, obzirom da su vrata ordinacije bila odškrinuta, a ona odlično znala albanski jezik, čula je razgovor lekara i žene koja je bila na ginekološkoj stolici. Najpre je pitao koliko dece ima, a zatim zašto je došla, odgovorila je da ih ima već šestoro, i ovo, sedmo, želi da abortira.

- Jesi li ti poludela? Ovo ću ispričati hodži… Imaš da rodiš još jednog Skenderbega, mi stvaramo Veliku Albaniju! - vikao je ginekolog.

Žena je bez reči ustala sa stolice i napustila ordinaciju. A onda je ušla Srpkinja..

Doktor se obratio sestri da pripremi potrebne instrumente za abortus.

- Doktore, zašto i mene ne pitate koliko imam dece?

- To se mene ne tiče-hladno joj odgovori.

- A zašto mene ne pokušate ubediti da od abortusa odustanem?

- Došla si svojom voljom. Dakle, nemam ja sa tim ništa.

U tom trenutku, Bogu hvala, ženi se otvorile oči, i sa prkosom se obrati lekaru: - E, nećeš ga ubiti!!! Ja ću roditi jednog Miloša Obilića da spasemo Sveto Srpsko Kosovo!!! Sa tim rečima izađe iz ordinacije.

Za ovaj slučaj čuo je tadašnji episkop Pavle, i zamoli da mu pronađu tu ženu i dovedu njemu.

- Rodi to dete, ja ću ga krstiti. Ako bude muško-zvaće se Miloš. Tako i bi…

Autor: