AKTUELNO

Ministar privrede Rade Basta održao je danas sastanak sa ambasadorom Japana u Beogradu Takahitom Kacumatom i pozvao na dodatno učvršćivanje prijateljske saradnje.

„Srbija je mala zemlja ali je naš narod čestit, dostajanstven i ponosan. Ovom prilikom pozivam japanske privrednike da dodatno povećaju obim svojih ulaganja i da sa nama podele svoja znanja, sposobnosti i iskustva. Bez učenja nema napretka“, poručio je ministar Basta te dodao da je naš interes da sve više japanskih kompanija počne da investira u Srbiju.

Foto: Privreda.gov.rs

Vrhunska tehnologija, poslovna etika i tradicija, dodao je ministar, odlikuju prijateljski Japan.

Foto: Privreda.gov.rs

„Upravo zbog toga ističem da postoje mogućnosti za dodatno učvršćivanje saradnje u mnogim poljima – automobilska, farmaceutska i hemijska industrija, poljoprivreda, elektronika i turizam“, podvukao je ministar Basta.

Foto: Privreda.gov.rs

Ambasador Kacumata je naglasio da Japan podržava Srbiju u sprovođenju reformi na njenom evropskom putu, posebno kroz mehanizam saradnje sa Zapadnim Balkanom.

Foto: Privreda.gov.rs

Osvrnuo se i na japanske investicije u Srbiji i tom prilikom istakao japansku korporaciju Nidek u Novom Sadu, kao i fabriku guma Tojo Tajers u Inđiji.

Foto: Privreda.gov.rs

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Japana prijateljski te da ima prostora za unapređenje privredne saradnje.

Foto: Privreda.gov.rs

#Rade Basta