AKTUELNO

Nasilje u školama ponovo je glavna tema svih medija. Svi pišu o maltretiranju profesorke i nedoličnom ponašanju učenika u Trsteniku. U prelistavnju štampe za Pink o ovoj i o ostalim aktuelnim temama govorili su prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije i Dragan Vujičić, novinar Večernjih novosti.

- Sve to polazi od kuće i očigledno je da se sve manje bavimo decom - rekao je prof. dr Dejan Miletić.

- Teško je u takvim situacijama biti pametan. Prvo taj autoritet nastavnici moraju da grade od početka godine, ako ga izgube u međuvremenu, teško se vraća - kaže Miletić i dodaje:

- Teško je suditi mladim ljudima, ne može krivica da bude na mladim ljudima koji nisu ni sazreli. U pitanju je poštovanje autoriteta, mi smo očigledno prestali da poštujemo na pravi način i roditelje, a to se onda odražava i na nastavnike, nastavnici su na neki način roditelji u školi. Oni su ta figura koja treba da vas vaspitava i obrazuje u neku ruku - navodi Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragan Vujičić, novinar Večernjih novosti izjavio je da su to naša deca i da su roditelji odgovorni za svoju decu.

- Uvek smo bili odgovorni za svoju decu, ja sad ne govorim za ova tri mlada čoveka, ali uvek si bio odgovoran za svoje dete, to je naše dete, srpsko dete tako je vaspitano u Trsteniku - kaže Vujičić i dodaje:

- Da naravno da se gradi autoritet, koliko sam mogao da primetim ta žena je jedno divno i blago stvorenje čim je ona dozvolila tu slobodu, ima svoje dete. Mislim da u našim školama nije svuda ovakvo stanje. Poslednjih godina mi imamo niz snimaka nasilja u školama, ali naša su deca, mi moramo da platimo. Roditelj odgovara za postupke svoje dece, pa neka plati - navodi on.

#Dejan Miletić

#Dragan Vujičić

#Nasilje

#Trstenik

#škole