AKTUELNO

Mirela Mizdrak ima nepunih 26 godina, a u tri klinike u Austriji su je bukvalno ostavili da umre. Rekli su joj da ni Novu godinu neće dočekati, međutim, dolaskom u Srbiju, njen život dobija potpuno drugačiji oblik.

Sarkom, opaki tumor od 24 cm koji joj je u stomaku pritiskao sve organe, niko nije želeo da pipne. Nije mogla da jede, diše, dani su joj bili odbrojani. Planirala je svoju sahranu. A onda je na internetu pročitala da u Beogradu postoji mogućnost da bude operisana.

Prof. Trifunović ju je operisao, a ova hrabra devojka je i mimo tako strašne dijagnoze i neizvesnog i teškog zahvata pred polazak u operacionu salu sestri rekla: "Samo želim da jednog dana budem majka. To mi je najveća želja".

Foto: TV Pink Printscreen

Hirurg i onkolog prof. Bratislav Trifunović kaže da se trenutno završava poslednji konzilijum, i sutra ako Bog da, Mirela odlazi kući.

- Danas je 12. postoperativni dan, ona se super oporavlja, i sve funkcioniše dobro. Operacija je najvišeg stepena rizika, vi ulazite u nešto što je upitno kako će se završiti. Dobra priprema i dijagnostika je nešto najvažnije kada su ove stvari u pitanju - rekao je doktor.

Kako je naveo, tumor se nalazio iza trbušne maramice, na nezgodnom mestu.

- Oni brzo rastu. Kod mlađih ljudi, kao što je Mirela, taj tip tumora ima brzu multiplikaciju. Ona je imala zvanično više od 10 mitoza. To znači da je enormno brzo rastao. Primio sam je u petak u bolnicu, pa smo radili dijagnostiku, gde smo videli povećanje za nekoliko santimetara, posle samo 5 ili 6 dana - dodao je hirurg Trifunović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakao, devojka koju je operisao, našla ga je putem interneta, nakon čega ga je kontaktirala.

- Rekao sam joj "rešićemo to", a onda je počelo plakanje, emocije... Objasnio sam joj pre operacije da neke stvari moramo da radimo. Vi tada morate da uđete, da to sredite, makar da smanjite taj tumor - rekao je doktor.

Trifunović je dodao da je prečnik tumora kada je izvađen, zvanično imao 24 centimetra.

- Lekari u Austriji su odbili operaciju, jer je u pitanju zaista teška operacija - objasnio je doktor za kraj.

Autor: