AKTUELNO

Pet dana je ležao u komi, lekari su se borili da ga spasu, ali su komplikacije, nažalost, bile kobne.

Inspekcija Ministarstva zdravlja započela je juče inspekcijski nadzor u Opštoj bolnici u Ćupriji nakon što je Marko Stojanović (30) iz Svilajnca preminuo usled komplikacija prilikom kolonoskopskog pregleda u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ovaj potez je već ranije najavila ministarka zdravlja Danica Grujičić.

U Opštoj bolnici u Ćupriji prošle nedelje pokrenut je postupak vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga. Redakcija Kurira juče je pokušala da dobije i zvaničnu potvrdu o nadzoru u toj bolnici, ali to nismo uspeli do zaključenja ovog broja. U bolnici su nas uporno prebacivali s lokala na lokal, a nisu odgovorili ni na mejl koji smo im uputili.

Podsetimo, Marko Stojanović je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled koji se iskomplikovao u bolnici u Ćupriji, a potom je prebačen u UKC Kragujevac, da bi pet dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Pet dana je ležao u komi, lekari su se borili da ga spasu, ali su komplikacije, nažalost, bile kobne.

Marku je kolonoskopiju radio gastroenterolog dr Goran Gajić. Porodica preminulog najavila je da će zbog nesavesnog lečenja i stručne greške tužiti bolnicu i lekare u Ćupriji. Još se ne zna datum sahrane jer je telo poslato na obdukciju.

Autor: