AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ističe da je Srbija oborila sve rekorde kada su u pitanju sportski rezultati i organizacija tamičenja, kao i podrška države sportistima.

Udovičić je u izjavi sa 11. Međunarodnoh sajma sporta na Adi Ciganliji,za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić, istakao da je cilj ove manifestacije da se građanima predstavi 60 različitih sportskih aktivnosti, uključujući i one koje nemaju dovoljnu medijsku pažnju.

- Cilj ove manifestacije jeste da okupimo građane i da se oprobaju u 60 različitih sportskih aktivnosti. Da naprave neke prve korake, da se druže sa našim najistaknutijim sportskim šampionima, da pokažemo šta je to najsjajnije što naša zemlja ima, a ima čime da se podiči - rekao je Udovičić i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Izdvojio bih streličarstvo, probaću da se popnem na stenu za sportsko penjanje i moj favorit je vožnja balonom, koja je prvi put organizovana na Sajmu sporta

- Imamo čime da se podičimo, oborili smo sve rekorde, ali ovo je naša baza i preduslov u Evropskoj nedeljoi sporta da pokažemo da smo nacija sporta. Imamo 2,5 puta više osvojenih medalja, nikada veći broj organizovanih međunarodnih takmičenja, nikad veća finansijska davanja našim savezima, nikad veći iznos stipendija za sportiste, nacionalna priznanja - istakao je ministar.

Udovičić je podvukao da je uvek potrebna još snažnija podrška države.

Istovremeno je naglasaio koliko je važno da svojim primerom podstaknemo decu da se bave sportskim aktivnostima.