AKTUELNO

Događaj koji svi željno iščekuju, Red Bull Show Run Beograd održaće se u subotu, 17. septembra na Trgu Republike.

Sportski komentator i voditelj ovog događaja Srđan Erceg za Pink je istakao važnost održavanja ovog događaja.

- Za dva sata programa najvažnije je četiri izlaska na stazu Formule 1. Znači Dejvid Kultard, čovek koji ima 13 pobeda, čovek koji je vozio za Vilijams, čovek koji je zamenio Ajrtona Senu. Nažalost 1994. godine kada je Seno izgubio život, on je seo u njegov bolid, čuvenu dvojku Vilijamsovog Renoa u to vreme, otišao u Meklaren, borio se za titulu. Potom je otišao u Red Bul - rekao je Erceg na početku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nama je čast što će Dejvid Kultard biti deo događaja jer je on prvi koji je doneo poene Red Bul Rejsinga. Kada su kupili tim i prvi je čovek koji je stao na pobedničko postolje u njihovim bojama. To je čuvena trka u Monaku 2005. godine posle koje je i direktor tima Kristijan Horner skako go u bazen, zato što je to bila neka njihova čudna opklada. Kultrad je 13 puta pobeđivao, a na pobedničkom postolju je bio 62 puta.

Osim što ovo predstavlja značajan događaj za Srbiju i Beograd, Erceg je istakao da jedan tim Formule 1 okuplja veliki broj stručnjaka.

- Ja uvek koristim Formulu 1 da pozovem klince da se školuju zato što tu možemo da vidimo kad si visoko školovan šta možeš da uradiš. Dakle mehaničari su jako važan deo tima, ali to je cela jedna organizacija, 1.200 ljudi je zaposleno u Red Bul Rejsing timu. Dizajneri stoje kao važan deo ekipe, jer to je ono što mi vidimo. Elektroinženjeri, mašinci, Fonovci, jer kada pogledamo, tu je primenjena nauka. Taj motor ima 18.000 obrtaja, to treba stvoriti - rekoa je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: J.Đ.