AKTUELNO

Najniža temperatura kretaće se od minus tri do osam, a najviša od 12 do 17 stepeni Celzijusa.

U većem delu zemlje danas će biti sunčano i toplo, u košavskom području i vetrovito, a u Timočkoj krajini oblačno i hladnije povremeno s rosuljom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Ujutro će biti magla i slab mraz ponegde po kotlinama zapadne i južne Srbije. Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno olujni sa maksimalnom brzinom od 24 metara u sekundi.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U Beogradu će danas biti sunčano, toplo i vetrovito, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura biće šest stepeni, a najviša 14 stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U Srbiji će u četvrtak ujutro biti mestimično magla i slab mraz, u toku dana u većem delu pretežno sunčano i toplo, u Timočkoj krajini oblačno i hladnije, a u košavskom području slabljenje jugoistočnog vetra. U petak će biti postepeno naoblačenje, posle podne i uveče ponegde na jugozapadu slaba kiša. U subotu i nedelju biće pretežno oblačno, mestimično slaba kiša, uglavnom u južnim i centralnim krajevima. U ponedeljak oblačno s kišom, zahlađenje, u planinskim predelima sneg, u toku noći slab sneg ponegde i u nižim predelima i u utorak i sredu pretežno oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu i dalj˜e prouzrokovati pojavu zdravstvenih tegoba kod kardiovaskularnih bolesnika i osoba sa respiratornim obolj˜enjima. Moguće su glavobolj˜a i nervoza.

J. Stanković

#Dan

#Sunce

#Vreme

'