AKTUELNO

Mirko Višnjički (69) iz Sremske Kamenice preminuo je od posledica povreda koje je zadobio prilikom saobraćajne nesreće na auto-putu u Pečenjevcima kod Leskovca, potvrdila je njegova porodica za medije.

Podsetimo, autobus sa srpskim turistima iz Grčke krenuo je nazad ka našoj zemlji i u mestu Pečenjevci kod Leskovca 21. avgusta sleteo je sa puta i tom prilikom nastradala je turistički vodič Nina Nićiforović (34), dok je najteže povrede zadobio Mirko Višnjički, a povređeno je još 26 ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Istina je da je Mirko preminuo. Kada je došlo do nesreće znali smo da je imao operaciju, ali smo mi očekivali da vidimo čoveka koji je svestan, jer je zadobio prelome ruke i da je operisan. Međutim, njegovo stanje je bilo dosta gore od prvobitnih informacija - priča zet nastradalo.

Foto: TV Pink Printscreen

Stručnjak za bezbednost saobraćaja Milan Božović kaže da autobusi na 6 meseci moraju ići na pregled, gde, kada voze decu, oni moraju imati odrađen pregled, ne stariji od mesec dana. To se radi, ili u okviru svoje garaže, ili od strane tehničkih pregleda.

Kontrola evidentiranja, vrši se na dva načina. Jedan je putem papira, koji je zastarela metoda, priča Božović, govoreći o tahografu.

- Sada imamo princip kartice, međutim, ni to nije relevantno, jer vozači među sobom mogu da zamene kartice. Problem je što naši prevoznici nemaju dovoljno vozača, i što neki ljudi voze mnogo češće nego što bi to smeli - rekao je Božović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, prevoznici sada gledaju da, sve što mogu da "pokriju" sa jednim vozačem, to čine, što nije dobro.

Autor: