AKTUELNO

Poslednji vikend avgusta jedan je od onih kada je saobraćaj pojačan na mnogim putnim pravcima u Srbiji.

Završava se raspust, i sezona godišnjih odmora, mnogi su čekali poslednji čas da se vrate kući.

Gužve na Horgošu ne prestaju od četvrtka uveče javlja dopisnik RTS-a Toni Bedalov. Svih 6 traka za izlaz iz zemlje su otvorene, međutim, priliv vozila je ogroman i potrebno je oko 3 sata da se napusti Srbija.

Kako je i međugranični prostor popunjen vozilima treba bar još dva sata kako bi se ušlo u Mađarsku. Na ulazu u zemlju nema dužih zadržavanja. Noćas je izašlo 10.000 putnika u 2.500 putničkih vozila i oko 40 autobusa.

Čim su obližnji granični prelazi Bački Vinogradi i Horgoš 2 otvoreni jutros u 7 sati i tu se stvorila kolona i treba bar sat vremena da bi se napustila Srbija.

Slično je i na graničnom prelazu Kelebija, a kako naša zemlja ima 9 graničnih prelaza ka mađarkoj putnicima koji ovog vikenda idu u tom pravcu savetuju se upravo ti prelazi kako bi izbegli višesatna čekanja na Horgošu koja će potrajati do nedelje uveče.

Poslednjih nekoliko dana granični prelaz Preševo pređe 40.000 putnika što je duplo manje u odnosu na period od pre nedelju dana kada je bilo i po 70.000 putnika, javlja dopisnica RTS-a Danijela Manić Stojilković.

Ipak, intezitet saobraćaja je i dalje pojačan, posebno na ulazak u zemlju. U zavisnosti od toga kada pristignu na prelaz čekanja su od nekoliko minuta do 2,5 sata.

Trenutno se na ulazak u zemlju čeka oko sat vremena u 5 kolona uz minimalnu graničnu kontrolu. Što se tiče izlaska iz zemlje čekanje je oko sat vremena i to zato što trenutno nema struje na prelazu sa makedonske strane. Putnici na raspolaganju imaju i granični prelaz Prohor Pčinjski gde poslednjih dana gotovo i da nema zadržavanja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, saopštili su Putevi Srbije.

Autor: