AKTUELNO

Ministarstvo trgovine je objavilo nove cene goriva. Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 217,5 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 za najviše 183 dinara za litar.

To praktično znači da je dizel narednih nedelju dana skuplji 7 dinara po litri, dok je benzin skuplji za 3 dinara.Prošle nedelje Evrodizel se prodavao po ceni od najviše 210,50 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 180 dinara za litar.

Produžena zabrana izvoza evro dizela

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu Odluka o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana, prenosi eKapija.

Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Republike Srbije, navodi se u saopštenju Vlade.

Nafta

Cene nafte porasle su u petak za 1 dolar nakon što su novi američki podaci smanjili strahove od recesije.

Fjučersi na naftu Brent su porasli za 73 centa, ili 0,73 odsto, na 100,07 dolara po barelu, dok su fjučersi na američku sirovu naftu Vest Tekas Intermediate (VTI) porasli za 78 centi, ili 0,84 odsto, na 92,93 dolara, prenosi Rojters.