AKTUELNO

U Skupštini grada Jagodine organizovan je prijem za najuspešnije jagodinske učenike sa medjunarodnih i republičkih takmičenja. Za njih, ukupno 51-og djaka grad je obezbedio i značajne novčane nagrade. Pozdravljajući nagradjene učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je poručio da se i grad i on lično zalažu za prirodnu pamet:

- Skupština grada je donela odluku da se od ove godine nagradjuju svi oni djaci koji postižu visoke rezultate na medjunarodnim i republičkim takmičenjima. Ovaj grad se zalaže za prirodnu pamet, i da ta prirodna pamet ostane u Srbiji i da tu rade i stvaraju, jer Srbija ima sve uslove za školovanje djaka kao i da nam prirodna pamet ne odlazi u druge države. Nagradjeni učenici su na takmičenjima predstavljali svoj grad i školu, zahvaljući njima čulo se za Jagodinu. Jagodina zbog svih njih ima dobru budućnost. Oni su ponos svih nas koji vodimo grad, za sve odbornike i stranke, jer kada je nešto bitno, mi odluke donosimo jednoglasno - naglasio je Marković.

Foto: privatna arhiva

Marković je podsetio da se grad Jagodina razlikuje od drugih gradova i po tome što su jagodinski djaci godinama do korone besplatno letovali u Crnoj Gori i u Grčkoj. On je najavio da će od naredne godine svi jagodinski djaci iz završnih razreda osnovnih i srednjih škola letovati u Grčkoj. Napomenuo je da su u Jagodini sve škole renovirane, da je nekoliko njih novosagradjeno. Marković je podsetio i da je grad Jagodina prvi grad van Beograda koji je imao svoje klizalište, i da je jedini grad u Srbiji koji ima skijalište sa veštačkim snegom.

Uskoro se završavaju i teniski tereni, a u oktobru će biti puštena u rad tri zatvorena bazena koja mogu da se mere sa svetskim standardima. Izgradnju ovih bazena ne finansiraju ni grad ni država već privatna firma. Uz to da dodamo i akva park, a sve su to sadrzaji u kojima jagodinski djaci mogu da uživaju po više nego povoljnim cenama

Foto: privatna arhiva

Marković je pozvao nagradjene učenike da nastave dalje sa postizanjem visokih rezultata, pozvao i druge da se ugledaju na njih i zaključio da ne postoji grad u Srbiji poput Jagodine sa toliko uspešnih djaka u odnosu na broj stanovnika.
Učenici su za rezultate na medjunarodnim i republičkim takmičenjima od Skupštine grada Jagodine nagradjeni novčanim nagradama u rasponu od 50.000 do 15.000 dinara.