AKTUELNO

U Srbiji će danas bit sunčano samo na severu zemlje, dok će u ostalim krajevima će biti više oblaka, a mestimično se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 15 do 18, najviša dnevna do 29 stepeni.

Na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje na jugu i jugoistoku.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 18 stepeni, a najviša od 23 do 29.

U Beogradu smena sunca i oblaka, najviša dnevna temperatura 26 stepeni.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Upaljen meteo alarm

U Srbiji će danas na snazi biti žuti i narandžasti meteo alarm. Na teritoriji jugoistočne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog kiše, te se očekuju i obilnije padavine.

Narandžasti meteo alarm označava da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi RHMZ.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Na prostoru zapadne, jugozapadne i istočne Srbije, kao i na teritoriji Šumadije i Pomoravlja na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Autor:

#Vremenska prognoza