AKTUELNO

Sve žene obožavaju poljupce i na osnovu njih odlučuju hoće li se s eventualnim partnerom upustiti u nešto više.

Istraživanja pokazuju da pripadnice lepšeg pola retko pristaju na seks ako nisu dobile bar jedan poljubac, ali je kod muškaraca sasvim druga priča.

Muškarci, kad je ljubljenje u pitanju, često znaju da zabušavaju. Uvek su za se*s, bez obzira da li (ne)podrazumeva ljubljenje, čak i kad to učine i zaključe da bliski dodir ove vrste nije ono što su očekivali. A ako već prionu na posao, najdraži im je francuski poljubac u kojem se razmenjuje slina - u njoj se nalazi testosteron koji im podiže libido!

Trebalo bi to češće svi da rade jer za vreme ljubljenja, dok se povećavaju šanse za direktnije međusobno povezivanje, opada nivo hormona za stres. Kod novih parova to se događa strmoglavo, neverovatnom brzinom!

Naravno, to nije sve što za vas mogu da urade poljupci:

1. Za samo pet (5) sekundi ljubljenja, potrošićete 12 kalorija!

2. Ljubljenje reguliše na najbolji mogući način stanje u vašim krvnim sudovima. Dokazano je da uspešno snižavaju visoki pritisak i nivo holesterola.

3. Poljupci povećavaju prokrvljenost kože lica jer u pogon stavljaju više od 30 mišića koji su odgovorni za zdravlje i glatkoću vaše kože!

4. Dok se ljubite, zaustavljate stvaranje glukokortikoida, krivca za slabost u mišićima i nesanicu.


5. Ljubljenje deluje i kao prirodna vakcina - slina iz usta napada neke bakterije. Zajedničke su za 80 odsto osoba, a 20 odsto su individualnog karaktera i upravo na njih reaguje vaš imunološki sistem stvarajući antitiela koja vas štite od njihovog dejstva.

6. Poljubac je usko povezan i sa preko potrebnim razmišljanjem. Kad vam se usne i jezik dodirnu sa osobom na suprotonoj strani, mozak analizira da li ste usklađeni. Tek nakon prvog poljupca biće vam mnogo jasnije da li vam se osoba zaista sviđa.

7. Ne treba zanemariti ni ovo: ako počneze da štucate, poljupci mogu da zaustave grčenje dijafragme!

Autor: