AKTUELNO

Medicinske ekipe imale su dosta posla na terenu.

Noć za nama protekla je relativno mirno, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.-Od ukupno 110 intervencija, 22 su bile na javnom mestu, a dogodila se i jedna saobraćajna nesreća u kojoj je ženska osoba povređena i zbrinuta je u Urgentnom centru - rekla je Macura.Ona dodaje da je bilo dosta alkoholisanih lica, imajući u vidu da je vreme slava i vikenda, to je na neki način bilo očekivano za medicinske ekipe. Od hroničnih bolesnika najviše su se javljali asmatičari i hipertoničari.

U toku jučerašnjeg dana Hitna pomoć je intervenisala 131 put, od toga 41 na javnom mestu, dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo lakše povrede, a javljali su se srčani bolesnici sa bolom u grudima, kao i građani koji su se žalili na glavobolje i vrtoglavice.

Danas se očekuje da će psihijatrijski bolesnici imati tegobe, biće nervozniji.  Dežurne ustanove su KBC Dragiše Mišović, KBC Zemun, Tiršova i Urgentni centar.

-Apelujem na sve koji imaju bol u grudima koji traje 20 minuta ili duže da odmah pozovu 194. Vreme je idealno za šetnju u prirodi, i za mlađe i starije, samo da stane vetar. Kome smeta vetar neka ostane kod kuće, ali nek izađe bar na terasu - rekla je Macura.

S.A.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Nesreća

'