AKTUELNO

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, uz umeren do jak južni i jugoistočni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 17 stepeni, u košavskom području do 21, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena Celzijusa.

Uveče na zapadu, jugozapadu i jugu, a tokom noći u ostalim krajevima biće naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo uz umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 21 stepen, a najviša dnevna oko 33 stepena. Uveče će biti postepeno naoblačenje, tokom noći sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: RHMZ

U utorak će u Srbiji biti promenljivo oblačno i hladnije, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom, uz severozapadni vetar. U sredu se očekuje prestanak padavina, popodne razvedravanje.

Zatim, do nedelje, pretežno sunčano uz manji porast temperature. U iduću nedelju popodne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ponedeljak u ostalim krajevima biće naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz pad temperature.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period sa nepovoljnim uticajem meteoroloških prilika na osobe sa cerebrovaskularnim i psihičkim oboljenjima. Reumatski bolovi, glavobolja i pojačana nervoza su očekivane meteoropatske reakcije.

#Prognoza

'