AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas u Beogradu deci stradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova rančeve i školski pribor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i ove godine obezbedilo je i knjige za 64 osnovaca i srednjoškolaca, decu poginulih kolega iz cele Srbije.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o svojima. Vi ste deo ove velike porodice i uvek će biti tako. Želim vam da budete dobri ljudi, obrazovani, uspešni i da znate da možete da računate na Ministarstvo unutrašnjih poslova - poručio je Stefanović u razgovoru sa decom, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pročitajte još: Vesić: Hvala FSS što su ugostili decu iz Sigurne kuće

Osnovci i srednjoškolci, deca stradalih kolega, imali su priliku da se tokom dana u Policijskoj brigadi druže sa policijskim službenicima, upoznaju sa njihovim radom, kao i sa opremom i naoružanjem koje policija koristi u obavljanju redovnih zadataka.

Takođe, uživali su u jahanju konja, videli veštine službenih pasa, a uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice mališani su imali mogućnost i da se penju na veštačku stenu.

Pored školskog pribora i udžbenika za osnovce i srednjoškolce, Ministarstvo obezbeđuje i mesečne stipendije za svu decu poginulih pripadnika MUP-a, dodaje se u saopštenju.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

'