AKTUELNO

Više od polovine svetske populacije govori dva ili više jezika u svakodnevnom životu, a svaki četvrti čovek na svetu govori engleski jezik.

Preko 750 miliona ljudi govori engleski jezik. Ukoliko vaše dete od ranog detinjstva uči engleski jezik, na taj način, ulažete u njegovu sigurnu budućnost. Istraživanja su pokazala vezu između učenja više jezika i većih mogućnosti za bolje plaćene poslove, budući da komunikacija na engleskom jeziku može da uveća sposobnost zarađivanja za 25%.

Veoma bitan podatak kaže da su deca pre sedme godine sposobna da uče drugi jezik sa istom lakoćom kao svoj maternji jezik, kao i to da se tako formiraju dodatne neurološke veze u mozgu.

Akademija Oxford je prepoznala značaj organizovanja posebnog programa namenjenog najmlađima. Radi se o programu koji je usklađen sa svetskim standardima i koji omogućuje polaznicima da postanu vlasnici jednog od najpoznatijih sertifikata o nivou poznavanja engleskog jezika. Važno je napomenuti da brojni svetski priznati univerziteti i škole zahtevaju od svojih studenata i učenika, kao dokaz o nivou znanja engleskog jezika, upravo, posedovanje jednog od Kembridž sertifikata.

ODLIČNA PREPORUKA ZA OBRAZOVNJE Sveti Arhangel - srednja škola sa ocenom 5+

Akademija Oxford je od aprila, 2016. godine, zvanično ovlašćena za sprovođenje Cambridge ispita, a u cenu programa za decu je, pored pohađanja nastave, uračunato i polaganje ispita. Nastava se organizuje u toku cele godine, prema tačno definisanom programu i to u trideset gradova u Srbiji u kojima pomenuta institucija ima poslovnice. Posebno se mora istaći činjenica da se kurs engleskog jezika za decu po Kembridž programu primarno rukovodi pravilima koja su vezana za Zajednički evropski referentni okvir za jezike – CEFR (The Common European Framework of Reference for Languages). Važno je da svaki kandidat, neposredno pre početka, uradi i Placement test, a na osnovu čijeg rezultata će stručnjaci Kembridž ispitnog centra Akademije Oxford proceniti kom nivou odgovara njegovo znanje engleskog jezika, odnosno koji tačno program će pratiti i koji ispit bi trebalo da polaže nakon što završi sa pohađanjem edukacije.

Program je namenjen deci uzrasta od 4 do 5 godina, predškolcima, kao i đacima osnovnih škola (od I do VIII razreda). Aktuelnim pravilnikom Akademije Oxford predviđeno je da Cambridge program za decu bude organizovan u periodu od početka septembra jedne, pa do kraja juna naredne godine, tako da đaci imaju obavezu da časove pohađaju u trajanju od 10 meseci.

Dinamika se razlikuje na osnovu uzrasta kandidata, odnosno programa koji bi trebalo da pohađaju, a koji je usklađen sa nivoom njihovog poznavanja engleskog jezika. Deca predškolskog uzrasta imaju nastavu dva puta u toku jedne nedelje i to u trajanju od po 45 minuta, a što je po 90 minuta nastave na nedeljnom nivou. Učenici od I do VIII razreda prate predavanja koja se sastoje od 110 minuta u toku radne nedelje, to jest dva puta nedeljno treba da pristupe predavanjima u trajanju od po 55 minuta.

Da napomenemo još jednom važnu činjenicu koja predstavlja olakšanje, pre svega, za roditelje, a to je da je u navedenu cenu uračunato polaganje Cambridge ispita. Predviđeno je da za 10 meseci, koliko traje kurs engleskog jezika za decu po Kembridž programu, cena bude 2.000 RSD na mesečnom nivou.

Ovo je zaista prihvatljiva cena u odnosu na benefite koje će znanje engleskog jezika donetu vašem detetu u budućnosti. Učenjem engleskog jezika u ranom detinjstvu, mališani će steći nephodno znanje i veštine za ceo život. Akademija Oxford im može pomoći na tom veoma važnom putu.

https://www.akademijaoxford.com/kursevi-engleskog-jezika-za-decu-po-kembridz-programu.php

#Obrazovanje

#deca

#škola

'