AKTUELNO

Advokat Aleksandar Radivojević govoreći u raznim internet prevarama, kaže i kako se njemu desilo da mu se javio navodni kolega iz inostranstva koji mu je poručio da je dobio veliko nasledstvo.

Radivojević u "Novom jutru" ističe kako se prevare menjaju kako se menja tehnologija, zbog čega je na društvenim mrežama često zastupljen termin "pecanje" kada od vas traže podatke, odnosno, ime, prezime, brojeve telefona i računa.

Foto: TV Pink Printscreen

Prevara u pravnom ili krivičnom smislu je akt koji je sračunat na pribavljanje koristi. Ona se menja i kako se menja tehnologija, pa imate puno na društvenim mrežama toga, to ima i svoj termin "pecanje", kada traže od vas neke podatke. Meni se javio navodno kolega iz inostranstva, koji kaže: "Poštovani kolega, konačno sam Vas našao, imate isto prezime koji je preminuo i ostavio vam nasledstvo" - rekao je Radivojević.

Foto: TV Pink Printscreen

Meni se javljala treća Trampova ćerka i onda sam sticajem okolnosti saznao da čovek nema treću ćerku. Malo mi je falilo fa kažem: "Hvala što ste mi se javili" - otkrio je voditelj Novog jutra Predrag Sarapa.

Foto: TV Pink Printscreen

Radivojević savetuje sve ljude da budu oprezni, a roditelje da razgovaraju sa decom kako bi stekli poverenje i naučili da se na internetu ne javljaju predatorima.

Naravno, ko god je prevaren, mora podneti prijavu. Savet ljudima je da budu oprezni, da budu pametni, ako vam neko nudi profite koji nisu normalni i neke varijante da zaradite milione dolara, barem to proverite. Znači, jednostavno, ono što je najbitnije jeste da ne dajete svoje podatke na internetu nikome i ono što je najbitnije je naučiti svoju decu kome se javljaju na internetu i da vam uvek govore oko svega - kaže Radivojević.