AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod objavio je najnovije upozorenje na vremenske nepogode.

"Danas toplo. Od sredine dana postepeno naoblačenje, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Vetar će biti u skretanju na severozapadni i pojačanju na umeren, povremeno i jak" stoji u najavi RHMZ.

U Banatu će na snazi biti i žuti meteo alarm što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Smena oblaka, sunca, kiše i snega je ono što su meteorolozi najavili za današnji dan, a prema prvim prognozama vreme će biti nestabilno narednih dana.

"Već u utorak, snažan ciklon svojim centrom nalaziće se iznad severoistočne Evrope, a hladni front istočnije od nas. Na severu se očekuje suvo, a u ostalim predelima kiša, na planinama sneg. U noći između ponedeljka i utorka i u utorak ujutro uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 5 do 10 stepeni", najavio je meteorolog Đorđe Đurić.