AKTUELNO

U Srbiji je danas konačno stabilno vreme, a lep i sunčan dan odlučili su da iskoriste mnogi žitelji Beograda. Takođe, danas je i nedelja, mnogima slobodan dan koji koriste sa porodicom, zbog čega su centralna gradska šetališta puna.

O tome svedoči i prizor koji smo zatekli na Zemunskom keju, gde veliki broj naših sugrađana provodi današnje popodne uživajući u zracima sunca i toplijem vremenu. Podsetimo, u Srbiji je proteklih dana bilo često promenljivo i hladno vreme praćeno povremenom kišom i udarima vetra.

Foto: Pink.rs

Za danas je najavljeno maksimalno 13 stepeni, ali nećemo dugo imati priliku da uživamo u lepom vremenu, s obzirom na to da se ono već sutra menja.

SNEG VEĆ SUTRA!

Sutra stižu naoblačenje i postepeno zahlađenje praćeno kišom, dok će na planinama biti i snega. U ponedeljak se očekuje da u Srbiji padne od 5 do 15lit/m2 kiše. 

Foto: Tanjug AP/Mark Stockwell

Kišni oblaci će brzo zahvatiti celu državu, pa se krajem dana i tokom noći sneg očekuje i u nižim predelima, poseno na zapadu zemlje. Minimalna temperatura sutra će biti od -3°C na jugu do 5°C na severu, a maksimalna dnevna od 6°C do 10° stepeni, uveče u padu.

Autor: S. K.