AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je rekao da se izgled Beograda potpuno menja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović govorio je o radovima u Beogradu, kao i o budućim projektima u prestonici, pa je tako podsetio da Bulevar oslobođenja čija je rekonstrukcija u toku, da je krajem 1980-tih poslednji put obnavljan, a da je  Ruzveltova ulica rađena 90-tih godina i naglasio da je krajnje vreme za detaljnu rekonstrukciju ove dve ulice u Beogradu.

Sledeća godina izborna, mnogo smo uradili u protekle tri i po godine

Mladenović je podsetio da je sledeća godina izborna i naglasio da je protekle tri godine mnogo urađeno.-Puno je pozitivnih promena, Beograd izgleda drugačije - istakao je Mladenović, ocenivši da opozicione stranke samo gledaju ko će sa kim sklopiti koaliciju, kao i da se sve pretvara u "špansku seriju".-Mi razmišljamo, kako privući što više posetilaca, kako da Beograd postane svetska metropola - istakao je on, dodajući da treba da se nastave procesi koji su započeti. -2012. i 2013. godine vi imate potpuni prekid  u razvoju grada, Javna komunalna preduzeća su bila u teškim situacijama, radnici nisu dobijali plate, onda su se dizali kratkoročni krediti, tako da su ta preduzeća bila gubitaši, objasnio ej zamenik gradonačelnika.  -Mi smo većinu stabilizovali, izuzimajući GSP, koji moramo subvencionisati, dok sva ostala posluju pozitivno. Napravljene su ozbiljne promene u funkcionisanju menadžmenta, usluga je kvalitetnija - istakao je on, napominjući da u poslednje tri i po godine grad nije uzeo ni jedan kredit.

- Leva strana Bulevara Oslobođenja je završena 15 dana pre roka, počinju radovi na Slaviji, za sve radove držimo se rokova, inistiramo da nema zastoja, a neke projekte očekujemo da se privedu kraju pre rokova - istakao je Mladenovć u Jutarnjem programu Televizije Pink.

Foto: Printscreen

On je rekao da se radovi izvode i u ulici Bore Stankovića kod Hrama svetog Save, u Kralja Milana na kanalizaciono-vodovodnoj mreži, kao i da počinju radovi na Brankovom mostu.

-Radovi će se obavljati u smeru od Novog Beograda ka centru, a tokom vikenda će biti obavljeni pripremni. Radiće krajnja leva traka iz smera od Novog Beograda ka centru i jedna iz suprornog pravca, tako da će raditi samo dve trake. Desna je dugo zatvorena, dugo su trajale procedure i sada možemo da završimo taj deo Brankovog mosta - istakao je on.

Nekada se za obnovu ulica koristio reciklirani asfalt koji brzo poropada, a sada, kako naglašava Mladenović insistira se na kvalitetu.

On je rekao da je bilo problema zbog birokratske procedure da krenu radovi u ulici Bore Stankovića, naglasivši da je ova ulica bitna jer se porta hrama završava.

-Imamo saradnju sa Beograđanima, potrebno nam je veliko strpljenje, na sajtu Beokoma i GSP-a oni mogu videti detalje vezane za radove kao i za izmene saobraćajnih linija.

-Trudićemo se da sve što završimo bude u predviđenim rokovima, očekujemo da Bulevari budu završeni do kraja oktobra početka novembra, nove saobraćajnice su važne za saobraćaj, kao i za izgled Beograda, koji se potpuno menja  - naglasio je on.

#Andreja Mladenović

#Beograd

#Grad

#Rezultati

'