AKTUELNO

Zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj u Srbiji je bio otežan, u pojedinim delovima zemlje postojali su problemi sa snabdevanjem električnom energijom. U Ivanjici, Guči, Sjenici, Krupnju, Lučanima, Ljuboviji i Novoj Varoši proglašena je vanredna situacija. Ipak, čini se da je danas polako vraćamo u normalu.

7.33 Obrenovčani dobili struju i grejanje

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da je kvar na bloku A1 TENT-a Obrenovac otklonjen noćas i da su građani dobili struju i grejanje.

Direktor EPS-a Milorad Grčić izjavio je juče da je do kvara na bloku A TENT-a došlo zbog lošeg kvaliteta uglja koji je dodatno bio natopljen snegom.

7.13 AMSS: Dobra prohodnost puteva za zimske uslove

Prestanak snežnih padavina uz konstantne intervencije putara donele su dobru prohodnost puteva, ali je vožnja i dalje u zimskim uslovima, saopštio je AMSS.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti, odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice.

7.07 Na kolovozima do pet centimetara snega

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja. Za više informacija o stanju na putevima pročitajte u odvojenoj vesti.

Autor:

#Sneg