AKTUELNO

Na graničnim prelazima su zadržavanja do 30 minuta.

U Srbiji je saobraćaj umeren, a očekuje se da bude pojačan zbog letnje sezone, pa se očekuju i veće gužve na granicama i naplatnim rampama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedniji, kao i autoput E-70 iz smera Hrvatske i E-75 iz pravca Mađarske, pa su zbog većeg priliva vozila moguća i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Granični prelazi

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije trenutno je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske na prelazu Batrovci a zadržavanja na našem prelazu za putnička vozila su oko 30 minuta dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo.

Foto: Pixabay.com

Radovi na putu

Do 30. septembra izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na deonici autoputa od Subotice do Beograda, u pravcu Subotica - Beograd, pa će se saobraćaj kod službenog prolaza preusmeriti na levu (preticajnu) kolovoznu traku.

Zbog radova na sanaciji i asfaltiranju vozne (srednje) kolovozne trake, na deonici od Lapova do Velike Plane, u smeru od Niša ka Beogradu, do 31. jula do 19.00, saobraćaj će biti usporen i odvijaće se levom (preticajnom) kolovoznom trakom.

Do 18 sati danas, izvodiće se radovi na presvlačenju delova kolovoza na desnoj strani autoputa smer Subotica-Novi Sad, neposredno posle mosta preko reke Krivaje. Radovi će se odvijati na preticajnoj i voznoj traci, tako da će saobraćaj biti preusmeren preko zaustavne trake.

#AMSS

#Granični prelaz

#Naplatne rampe

#Saobraćaj

'