AKTUELNO

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanja i polna uznemiravanja učenica njegove škole, sutra bi trebalo da se pojavi u Palati pravde i po prvi put se pred sudom izjasni o optužbama koje su mu stavljene na teret.

Podsetimo, prethodno pripremno ročište odloženo je zbog bolesti njegovog advokata koji nije mogao da dođe u sud 1. oktobra.

- Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja - podseća sagovrnik Kurira. Prema njegovim rečima, oštećene devojke, među kojima su mlade glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, nisu pozvane da se sutra pojave na suđenju.

- One će biti pozvane nakandno da daju svoje iskaze, pošto Aleksić detaljno iznese odbranu. Na pripremnom ročištu, koje je zakazano za sutra, on neće imati priliku da detaljno govori u svoju odbranu, već samo da se kratko izjasni o krivici. Takođe, tužilaštvo i odbrana će imati priliku predlože dokaze koji će biti izvođeni tokom postupka - piše Kurir i podseća da je Aleksić obavezan da se pojavi pred sudom, kako bi se ročište, koje je zatvoreno za javnost održalo.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Inače, ne isključuje se mogućnost da kao jedan od svedoka bude predložena i Biljana Mašić, supruga osumnjičenog Aleksića, koja do sada nije saslušavana. Biljana Mašić, inače, pojavila se i na prethodnom pripremnom ročištu kao pratnja i podrška suprugu.

Ispred zgrade suda, dočekalo ih je nekoliko mladih koji su držali transparent na kom je pisalo "Verujemo Mileni Radulović", a po izlasku iz suda Aleksića u glas su vikali "silovatelj".

- Aleksić je bio uhapšen 16. januara i do 10. septembra je boravio u Centralnom zatvoru, a od tada je u kućnom pritvoru sa nanogicom - podseća sagovornik.

Autor:

#Mika Aleksić