AKTUELNO

Rade Basta, direktor JP „Beogradske elktrane“, podržao je odluku Vlade Srbije, Aleksandra Vučića predsednika Srbije i Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike koji su odlučili da neće donositi odluke o istraživanju i eksplataciji litijuma i jaradita dok ne bude urađena studija  o proceni uticaja na životnu sredinu.

-  Slažem se da ne treba po svaku cenu privlačiti direktna strana ulaganja, ali ne mogu ljudi, da ne kažem laici i samoproklamovani stručnjaci, Ćute i ostali, koji nemaju nikavo obrazovanje iz oblasti energetike da istupaju u borbi protiv „Rio Tinta“ bez ikakvih materijalnih dokaza i studija. To je pogrešno i dovodi ljude u zabludu, ističe Rade Basta.

Basta je dodao da bez znanja i struke nema razvoja i da će upravo zdrav razum i nauka odlučiti da li će bilo koja kompanija raditi u Srbiji i da ne možemo metlom, protestima i batinama isterivati strane ulagače koji će možda samo doneti dobrobit srpskoj ekonomiji.

-Hvala predsedniku i ministarki koji i ovog puta nisu dozvolili da sila prevlada razum. Hvala što lažni borci za žaštitu životne sredine nisu pobedili već će odluku doneti narod na referendumu na osnovu validnih dokaza i nakon što bude urađena studija, zaključio je Basta.

#Rade Basta