AKTUELNO

Nevenka Španović (64), koju je majka ostavila u parku odmah nakon rođenja i nikada se nije vratila po nju, svakodnevno prolazi kroz pakao. Nevenka je mate neuračunljivog narkomana koji je svakodnevno maltretira upada joj u stan i urinira po kući.

Život je od rođenja nije mazio. Nevenka, koja inače od detinjstva ima cerebralnu paralizu, ima tešku životnu priču, nju je majka sa samo tri dana ostavila na klupi u parku.

- Uspela sam da pronađem majku, videla sam je jednom i nikada više. Nije htela da me prihvati. Bila sam kod ujaka. Rekla je šta ste mi doveli idiota u kuću - priča sa nelagodom Nevenka.

Foto: TV Pink Printscreen

Nevenka ide sa štakama, prohodala je sa devet godina, a progovorila sa četiri. Detinjstvo je provela u Zvečanskoj i to je kaže krst koji nosi.

Nakon odlaska iz Zvečanske od opštine je dobila sobu na korišćenje.

Foto: TV Pink Printscreen/Privatna arhiva

Imam problem sa narkomanom koji živi u stanu ispod mene. Ulazi mi u stan, pravi haos, uzima dokumenta, stvari. Letos se uneredio na sred sobe, i ja sam to morala na kolenima da čistim. Ne znam koliko često ulazi u stan, bežim od kuće da me ne bi maltretirao, a kada se vratim zatičem haos. Sobu zaljučavam, ali je on obije. Ponudio mi je doživotno izdržavanje jer zna da sam sama, da mu dam stan za drogu - navodi Španović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, urinirao joj je poslednji put u šerpe. Zbog toga ga je prijavila policiji, a ostali stanari ga se plaše i nisu spremni da pričaju o problemima.

#Nevenka Španović