AKTUELNO

Život joj visi o koncu i potreban joj je HITAN transport do Beograda.

Lekari Opšte bolnice u Boru se već dva dana bore za život pacijentkinje teške 300 kilograma.

Drama je započela u nedelju oko podneva kada je nesrećnoj ženi pozlilo nadomak kuće, a nastavila se ispred ulaza u ovu zdravstvenu ustanovu, kada ju je trebalo izneti iz sanitetskog vozila.

- Dobili smo poziv da odemo u jedno selo u Timočkoj Krajini i da ukažemo pomoć ženi, koja se srušila u svom dvorištu - navode iz borske bolnice.

Kada je sanitet otišao u to selo, medicinska ekipa je u dvorištu zatekla ženu, staru oko 40 godina, kako leži bez svesti, ali odmah su shvatili da će zbog njene težine imati problema da je smeste u vozilo", navodi izvor.

Kako kaže, ukućani nesrećne žene najpre su pozvali bližu bolnicu, ali da su oni po nju poslali mali auto, u koji ona nije mogla da stane.

- Pravo je čudo kako su naši radnici pacijentkinju uopšte uspeli da smeste u sanitet. Nekako su stigli do Bora, ali je tek ispred ulaza u Opštu bolnicu nastala prava drama - naveo je on.

Pročitajte još: Uživajte! Sunčano i toplije, a od sutra...

Životno ugroženu ženu lekari nikako nisu uspevali da izvuku iz saniteta, pa su bili primorani da pozovu pomoć.

- U pitanju su bili minuti - dodaje  sagovornik. Kako je dodao, tada su pozvali vatrogasce, koji su, na jedvite jade, koristeći konopce, uspeli ženu da izvuku iz vozila.

Pacijentkinju je zatim sedmoro ljudi odnelo na Odeljenje centralne intenzivne nege.

- Dok su lekari pokušavali da je održe u životu, jer je ženi, zbog gojaznosti, srce prestajalo da radi, puls da se gubi, a disanje da slabi, vatrogasci su ojačavali krevet na koji smo smestili pacijentkinju, jer je on popuštao pod njenom težinom - nastavlja sagovornik.

Hitno potreban transport za Beograd

Kada bi, nekako, uspeli da je prebace u Klinički centar u Beogradu ili Nišu, šanse da pacijentkinja ostane u životu bi bile znatno veće. Međutim, ako se hitno ne pronađe rešenje za transport, nije isključeno da će ishod biti tragičan.

Pročitajte još: PLAŠITE SE RAČUNA ZA STRUJU: Evo kako da klima uređaj troši manje električne energije tokom vrelih dana

Tek kada su sastavili dva kreveta, mogli su u potpunosti da se posvete njenom zbrinjavanju.

Ženi je ukazana pomoć i lekari su uspeli da je održe u životu, ali je njeno stanje, kažu u bolnici, i dalje kritično.

- Pred nama je sada gotovo nerešiv problem, jer pacijentkinja mora da bude transportovana u neku opremljeniju medicinsku ustanovu, gde imaju više mogućnosti da joj pomognu - dodaje sagovornik.

Kak ističe, za transport takvih pacijenata postoje posebna vozila, sa kranovima, kojih, koliko znamo, u Srbiji nema.

#Bor

#Kilogrami

#Žena

'