AKTUELNO

Nakon skandaloznih izjava da ih nervira kao pojava i da su joj šiške raspad sistema agresivne osmakinje brutalno su pretukle trinaestogodišnju devojčicu iz Male Krsne. Zadale su joj ozbiljne fizičke i spihičke traume. Iščašile su joj vilicu, sada može da jede samo na slamčicu.

Slavica Dimovski, majka pretučene devojčice iz Male Krsne oglasila se prvi put nakon incidenta koji se dogodio pre destak dana i detaljno opisala šta se dogodilo njenoj ćerki.

U četvrtak, 16. septembra, posle nastave u školi krenula je normalno kući. Na izlazu iz dvorišta dve devojčice iz naselja Mala Krsna su joj postavile nogu. Udarale su je, čupale joj kosu, počela je da beži, ali su je sustigle, lupale su joj šamare, udarale su je pesnicama, polivale sokom. Kada god je htela da podigne ruku da se odbrani neko od druge dece bi joj rekao da spusti ruke da neće više da je biju, a one bi nastavile. Bilo je tu petoro ili šestoro dece iz istog naselja - kaže Dimovski za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodala, sve je počelo verbalnim maltretiranjem dva, tri dana ranije koje je njena ćerka prijavila razrednoj.

- Pogledaj se kakva si, vidi na šta ličiš, kakve su ti šiške...Ona je to normalno ignorisala, ali mi je ispričala i obavestila je razrednu - navela je Dimovski.

Kako kaže, mislila je da će se na tom završiti, a ne da će je pretući.

Kada je došla pretučena nisam mogla da verujem. Ona je plakala, vrištala, bila naduvena...Otišla sam kod tih devojčica da vidim da ona možda nije kriva, da ih nije uvredila. Otišla sam prvo kod jedne koja je rekla da joj je uradila par šamara i pitala "pa šta?". Isto je rekla i majka te dovojčice - kazala je Dimovski.

Prema njenim rečima, druga devojčica koja je učestvovala u tuči joj se "unosila u facu".

Foto: TV Pink Printscreen

- One su se time hvalile drugovima na viber grupi. Njihovi roditelji su mi rekli da imaju prava da rade šta hoće, da ih tužim, prijavim policiji, školi, da im niko ništa ne može...Šta da razgovaram sa takvim roditeljima? - dodala je majka pretučene devojčice.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona ističe da je zvala i razrednu i policiju, te da je dete odvela kod lekara koji je potvrdio povrede.

Foto: TV Pink Printscreen

- Majke devojčica sada kažu da sam potplatila lekare, to je neistina - istakla je Dimovski i dodala da devojčice koje su napale njenu ćerku sada ne idu u školu jer su navodno uplašene za svoju bezbednost.

Agresivne tinejdžerke zbog napada mogu da završe i u popravnom domu

Psiholog Snežana Repac smatra da majke devojčica koje su učestvovale u tuči smišljaju strategiju kako da se izvuku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Verovatno su spremne na ko zna šta. Možete da očekujete da će imati plan kako da sabotiraju proceduru -dodala je Repac.

Kako je rekla, odgovaraće roditelji ove dece, a one će dobiti i vaspitnu meru, a to može biti i popravni dom pošto su u pitanju fizičke povrede.

#Nasilje

#pretučena