AKTUELNO

Doktor Moma Jakovljević, pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović" je govorio o informaciji da je oko tridesetoro dece zaraženo koronom smešteno u ovaj objekat.

- Deca se najviše kreću, izlaze i zato se lakše zaražavaju. Nisu sve teže kliničke slike, ali upravo zato i leže u bolnici, da se stvari ne bi zakomplokovale - naveo je dr Jakovljević.

On se osvrnuo i na informaciju da je jedan roditelj izjavio da je krmelj u oku bio znak da joj je dete zaraženo koronom.

- Dva su simptoma: malaksalost, promena stanja koje ste imali do juče i blaga temperatura - jasan je doktor Jakovljević.

Doktor je naveo i da je dobra stvar što je deci mlađoj od 12 godina imunitet jak, te da je smrtnost od korone nula, osim u slučajevima kada postoje neke genetske anomalije.

- Najveći problem je što ljudi nisu vakcinisani. Ja sam razgovarao sa 500 ljudi, boje se takvih gluposti. Boje se steriliteta, da će da im se izmeni gen, pričaju takve nebuloze pričau. To je takav primitivizam da je to strašno - oštro je naglasio dr Jakovljević za Kurir.

Autor: