AKTUELNO

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević uručio je danas u PTT muzeju u Beogradu specijalne nagrade i prigodne poklone, koje je to Javno preduzeće obezbedilo za pobednike republičkog takmičenja za srednjoškolce iz istorije.

Jedanaest mladih istoričara iz deset gimnazija i srednjih stručnih škola u celoj Srbiji nagradjeno je tablet računarima za uspeh na nadmetanju održanom krajem maja, u konkurenciji više od sto kandidata.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

"Pošta Srbije neguje tradiciju svoje delatnosti koja je duža od dva veka i duboko je utkana u istoriju našeg društva i naroda. Istorija je jedna od najvažnijih nauka za očuvanje nacionalnog identiteta, a za Poštu Srbije, kao najstariju nacionalnu kompaniju, ona ima poseban značaj, pa će i naša podrška najboljim mladim istoričarima ubuduće postati redovna praksa", izjavio je Dordjević.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je rekao da na taj način Pošta želi da motiviše mlade da uče i čuvaju od nezaborava istorijske vrednosti, kao putokaz za budući razvoj društva.

Direktorka škole domaćina takmičenja – Šabačke gimnazije, Marijana Isaković, izrazila je zahvalnost darodavcu JP Pošta Srbije i direktoru Zoranu Djordjeviću, koji je ispunio obećanje dato takmičarima na otvaranju 23. maja, da će dodatno nagraditi najuspešnije takmičare.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Mladi istoričari imali su priliku da se upoznaju sa aktivnostima PTT muzeja i njegovim eksponatima, zbirkama i podacima u vezi sa istorijom srpske pošte i razvojem poštanske tehnologije.

Obišli su stalnu izložbenu postavku, poštansku i tehničku zbirku, a od kustosa Muzeja saznali su o uvodjenju i istoriji poštanskog saobraćaja u Srbiji i najznačajnijim ličnostima i njihovim izumima.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

#Pošta Srbije

#Zoran Đorđević