AKTUELNO

Nakon pravih jesenjih dana, stiže stabilizacija.

Hladni talas koji je pre nekoliko dana stigao u Srbiju, danas dostiže vrhunac sa temparaturama ispod proseka za ovu godinu, koje u delovima zemlje neće preći 17 podeok. Oblačno, kišno i tmurno, kao što je u mnogim delovima Srbije jutros, biće i tokom čitavog dana, a stabilizacija vremena očekuje se početkom naredne nedelje.

Ipak, ukazuju meteorolozi, to ne zači i nove letnje temperature i toplotne talase.

Poslednjeg dana nedelje biće pretežno oblačno, mestimično s kišom, a na jugu Srbije i s pljuskovima, saopštio je RHMZ. Jutarnja temperatura danas će se kretati od devet do 16 stepeni, a najviša od 17 na severu i zapadu, do 23 na jugoistoku zemlje.

Foto: RINA

Meteorolog Đorđe Đurić rekao je da su u pojedinim delovima zemlje, pored lokalnih pljuskova, moguće i grmljavine.

- U nedelju ujutro u Srbiji se očekuje veća količina padavina, a ponegde su mogući i jači pljuskovi sa grmljavinom. Vikend će većem delu Srbije doneti 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i više. Najviše padavina očekuje se na severoistoku, severu, zapadu i jugozapadu Srbije, a najmanje na istoku i jugoistoku gde može biti i dosta sunčanih perioda - kaže Đurić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je objasnio da će pod uticajem ciklona i hladnog fronta, nešto hladnije biti u severnim, centralnim i zapadnim delovima Srbije, dok će nešto toplija vazdušna masa zahvatiti južni i istočni deo zemlje.

Od nedelje stabilizacija vremena

Đurić ističe da će se već naredne nedelje iznad centralne Evrope zadržati visinski ciklon, što znači da je moguće očekivati porast vazdušnog pritiska i stabilizaciju vremena.

- U ponedeljak će nakon svežeg jutra, ponegde sa maglom i niskim oblacima, tokom dana biti pretežno sunčano i toplije, ali i dalje sa nižim temperaturama od proseka za ovo doba godine - kaže Đurić i dodaje da nas u utorak očekuje toplije vreme gde će se maksimalna temperatura kretati do 28 stepeni Celzijusa.

Foto: Pink.rs

Slično vreme nas očekuje do petka, smena sunca i oblaka, gde bi prosečna temperatura išla oko 26 stepeni Celzijusa.

#Vremenska prognoza