AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Svetske bokserske organizacije Umarom Kremlevim o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će krajem oktobra i početkom novembra biti održano u Beogradu.

Ministar Vulin je povodom Međunarodnog dana boksa Kremlevu preneo da je održavanje Svetskog prvenstva u boksu izuzetno značajno za Srbiju, posebno za podizanje svesti kod mladih o značaju bavljenja sportom i sportskog načina života.

Ministar je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve mere kako bi održavanje ovog prvenstva prošlo u najboljem mogućem redu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Dobrom organizacijom prvenstva u boksu Srbija će još jednom pokazati i dokazati celom svetu da je jedan od lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja i manifestacija. Uveren sam da će ovo značajno sportsko dešavanje u Beogradu zainteresovati mnogu decu i da će poželeti da se bave boksom“, rekao je ministar Vulin.

Predsednik Svetske bokserske organizacije Kremlev zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru policije Vulinu na ogromnoj podršci u organizaciji ove sportske manifestacije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Kremlev je istakao da organizacija ovakvog sportskog događaja nije nimalo laka, ali da ima apsolutno poverenje u srpsku policiju koja će učiniti sve da ova sportska priredba protekne u najboljem redu, bez incidenata.

On je dodao da je siguran da će Srbija u svojoj prestonici prirediti spektakl koji će se pamtiti.

Sastanku sa ministrom Vulinom prisustvovali su i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i čuveni proslavljeni bokser Roj Džons Junior.

Borovčanin je predsedniku Srbije Vučiću i ministru Vulinu zahvalio na ogromnoj podršci i na njihovom ličnom doprinosu da Svetsko prvenstvo u boksu bude organizovano na najvišem nivou.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Velika je čast i zadovoljstvo to što će naša zemlja poznata po velikim šampionima ringa imati priliku da uskoro ugosti najveća svetska imena boksa. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću i ministru Vulinu koji svojim ličnim zalaganjem i trudom omogućavaju da ova manifestacija bude organizovana na najvišem nivou", poručio je Borovčanin.

Čuveni bokser Roj Džons Junior je u toku razgovora sa ministrom Vulinom uputio najsrdačnije pozdrave predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću zahvalivši mu se na svemu što čini za razvoj boksa u Srbiji.

Legendarni bokser je zamolio ministra Vulina da u njegovo ime predsedniku Srbije Vučiću uruči pozlaćeni kindžal kao izraz velike zahvalnosti.

#Aleksandar Vulin