AKTUELNO

Kampanja ''NaTebiJe'', koja se sprovodi tokom leta i jeseni, ima za cilj da izgradi poverenje mladih u vakcinaciju.

Skoro 60 odsto mladih od 18 do 29 godina smatra da je rizik od vakcine jednak ili veći riziku od korona virusa, a kampanja ''NaTebiJe'', koja se sprovodi tokom leta i jeseni, ima za cilj da izgradi poverenje mladih u vakcinaciju i preporuke struke kada su u pitanju imunizacija i epidemiološke mere.

Kampanja predstavlja odgovor na slab odziv mladih ljudi na vakcinaciju protiv korona virusa, uzrokovan dezinformacijama, nezainteresovanošću i nepoverenjem mladih u sam proces imunizacije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kampanja NaTebiJe stavlja mlade u fokus, daje im prostor da pitaju, da izraze svoje nedoumice i nudi odgovore i konkretne informacije, naglašavajući individualni doprinos koji oni mogu da daju u kontroli epidemije.

- Ono što je veoma važno je da vratimo poverenje mladih. A vratićemo ga jedino ako sa njima budemo razgovarali iskreno i onako kako zaista jeste - kaže dr Mila Paunić, epidemiolog Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.

Paunić poziva mlade koji imaju bilo kakva pitanja i nedoumice da ih pošalju timu lekara i lekarki Zavoda na mejl adresu: pitanjavakcinacija@žžsbg.rs Kampanja se sastoji od videa, ilustracija, vizuala, razgovora i podsticanju diskusije na socijalnim mrežama (Facebook, Instagram).

Kampanju #NaTebiJe, uz podršku partnera, sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava zajedno sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.

#koronavirus