AKTUELNO

Kako njegov kanal i dalje postoji?

Na društvenoj mrežama danima već kruže šokantni snimci tiktokera Kristijana Markovića, hrvatskog državljanina, u kojima negativno govori o Srbima.

Posebno je šok izazvala njegova skandalozna izjava da je najbolji teniser na svetu, Novak Đoković, toliko uspešan zato što ima hrvatske krvi.

Video: TikTok/spojena1obrva

Ta izjava izazvala je pravu lavinu komentara na internetu, a još veći šok usledio je nakon isplivavanja drugog snimka na kome izjavljuje da nema ništa protiv Srba, ali ih najviše voli hladne i u ležećem položaju.

U "razgovoru" sa igračkom medom koga sve vreme drži uz obraz Kristijan je rekao:

- Ja i Rakica (pretp. plišana igračka) nemamo ništa protiv Srba. Dapače, Srbi su dobri, ali kad su hladni i u ležećem položaju, kad ćute - rekao je Kristijan, koji je na svom videu stavio i natpis "Kad postanu nebeski narod, R.I.P Srbija".

Video: TikTok/spojena1obrva

Da li zbog publiciteta ili zbog istinske netrpelljivosti prema Srbima Kristijan snima ovakve klipove, nije poznato, svakako ovakve izjave su potpuno nedopustive, i jasno ukazuju na govor mržnje, koji dodatno dobija na težini budući da je istorija Srba u Hrvatskoj svima dobro poznata.

Video: TikTok/spojena1obrva

Ovakve izjave zaslužuju ne samo gašenje Kristijanovog profila na TikToku, koga prati preko 17.000 ljudi, već i kaznu zatvora, koju zaslužuje svako ko širi mržnju na nacionalnoj osnovi i iskazuje krvoločne želje za uništenjem jednog naroda.

#Kristijan Marković