AKTUELNO

On je istakao da se bez obzira na to radi intenzivno kako bi takva situacija i ostala i da bi građani mogli da budu potpuno spokojni.

Ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za Srbiju u ovom trenutku, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je na aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovao taktičko-pokaznoj vežbi oslobađanja talaca iz aviona i autobusa koju su izveli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

- Građani treba da znaju da je bezbednosni sistem zemlje uvek aktivan. MUP danonoćno radi na tome da bude spreman u svim sredinama i na svakoj tački Srbije da odgovori na svaki izazov, od borbe protiv organizovanog kriminala do terorističkih dejstava - rekao je Stefanović, ponavljajući da ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za Srbiju.

On je istakao da se bez obzira na to radi intenzivno kako bi takva situacija i ostala i da bi građani mogli da budu potpuno spokojni.

Foto: Printscreen

Ministar je najavio da će za SAJ kao i za druge jedinice tokom ove godine biti nabavljena nova oklopna vozila domaće proizvodnje.

Prema njegovim rečima, tokom ove godine, radiće se i na nabavci nove opreme i uniformi za SAJ, kako bi ona bila najbolje opremljena, obučena i spremna za sve odgovore.

- Mogu da kažem iz dosadašnjeg iskustva da nije bilo zadataka koji je bio njima dat, a da ga nisu rešili, pogotovo kada se radi o najosetljivijim kriznim situacijama - dodao je on.

#Nebojša Stefanović

#Policija

#Terorizam

'