AKTUELNO

Priča stara 11 godina još se prepričava u Ljubiću, selu kod Čačka a njeni akteri tada su bili mladi supružnici Željko i Olgica koji su iznajmili kuću u tom mestu, sredili je po svom ukusu i kao svi mladenci sa željom i nestrpljenjem jedva čekali da započnu zajednički bračni život.

Međutim, samo što su se uselili, morali su da se isele! Tvrdili su tada, zbog duhova?!

Iako se otad nisu pojavljivali u javnosti, ostao je video-zapis njihovih tvrdnji - onog što su svojim ušima čuli i doživeli u toj kući.

Foto: Glas Zapadne Srbije

- Sve je počelo na Zadušnice... Čim padne mrak počne čukanje, hodanje krz kuću, plašenje, zveckanje tanjira... - ispričao je pre 11 godina mladi supružnik rekavši da je par meseci pre njihovog useljenja u toj kući umrla žena.

Foto: Glas Zapadne Srbije

- Čoveče, kažem ti ja, legli mi uveče da spavamo, prvo veče, kuče stalno zavija na vrata - ispričao je stanar a njegova mlada supruga tada je rekla da ne može da opiše to zavijanje koje je više ličilo na mjaukanje.

- Drugo veče ponovo ista priča, kuče zavija i počinje lupanje i tačno čuješ kako idu koraci - ispričao je tada. Čulo se škripanje patosa, udaranje o vrata, grebanje, zveckanje čaša, koraci... a onda su pozvali i sveštenika.

Foto: Glas Zapadne Srbije

- Pop je osveštao kuću i kad smo se posle sat vremena vratili, oko pola osaam uveče, celu kuću zatekli smo u crnoj paučini - kaže muškarac.

Mile Lopata je prvi komšija i kaže da nije video duhove ali jeste crnu paučinu... A to je sve krečeno i bilo je kao sneg - kaže Mile.

Foto: Glas Zapadne Srbije

I sveštenik je tada ispričao da je poznavao pokojnicu i da je bila pristojna žena, da joj je ulazio u kuću, svetio vodicu, ali da nije slavila krsnu slavu.

- Par je insistirao da tog dana osveštam kuću - rekao je prota Milenko Lazić koji je dodao da što se tiče duhova oni postoje i da svako od nas ima anđela čuvara. Ali da ima i onih zlih duhova kojih se treba čuvati.

Foto: Glas Zapadne Srbije

Zet pokojnice, Mihajlo, tada je pred kamerama ispričao da su te priče o duhovima čista laž i insistirao da se kuća snimi baš noću, kao i da je u gluvo doba noći boravio u njoj i sedeo ispred na klupi ali da ništa nije čuo ni video i da je njemu i njegovoj ženi zbog ovakvih priča naneta duševna bol.

Foto: Glas Zapadne Srbije

#Čačak