AKTUELNO

Poslanik Skupštine Srbije Vladimir Marinković je ocenio da da bi bilo lepo da se rođendan Nikole Tesle slavi na nacionalnom nivou.

- Nikola Telsa to definitivno zaslužuje. On je jedan od najvećih naučnika i ličnosti u novojoj svetskoj istoriji, koji je svojim radom, zalaganjem i dostignućima promenio istoriju i civilizacijske tekovine - rekao je Marinković.

Podsetio je da mi i dalje moramo da se borimo da dokazujemo svetu da je Tesla Srbin.

Ima onih koji ga svojataju bez ikakvog utemeljenja - istakao je Marinković.

Foto: Wikipedia.org/Adam Cuerden

Govoreći o srpskoj dijaspori u Americi, on je naveo da se naša zajednica jako aktivirala u prethodnih dve do tri godine i to je dobra vest i za Srbiju i za sve Srbe koji žive u SAD.

- Oni su na prethodnim izborima za kongres bili aktivni i uspeli su da ključno utiču na to da se izaberu u Indijani Viktorija Šparc i Frenk Mrvan. Dobra je vest da su se tako uključili da ima u kongresu još ljudi koji će se boriti za ineterese srpskog naroda - dodao je Marinković.

Uporedio je to i sa situacijom u Crnoj Gori:

- Sve što je Krivokapić govorio pre nego što je izabran za predsednika Vlade Crne Gore i ovo što danas radi, može da se svrsta u neku vrstu groteske, a ne u neku normalnu političku i profesionalnu karijeru - kaže Marinković.

#Nikola Tesla