AKTUELNO

U Novom Sadu trenutno se održava festival Egzit, a posetiocima je više puta upućen apel da ne konzumiraju narkotike.

Festival Egzit služi da se ljudi provedu i uživaju u dobroj muzici, ali pojedinci očigledno imaju drugačije shvatanje reči "provod". Naime, na društvenim mrežama objavljen je uznemirujući snimak koji je dokaz stravičnih efekata droga.

Mladić sedi u ambulantnim kolima, grči se i nekontrolisano trese, unezvereno gleda oko sebe, a za sve to vreme, lekarska ekipa pokušava da mu pomogne.

Muškarac sa snimka nije uživao u muzici, već u narkoticima, i na ovaj način, osim što je ugrozio svoje zdravlje, poslao je u svet ružnu sliku Srbije.

Kako se navodi u opisu snimka, mladić je, uz sve to, prethodno konzervama piva gađao psa i nekoliko puta ga brutalno šutnuo.

Podsetimo, tokom prvog dana održavanja festivala Egzit, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su narkotike od 55 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je da će pripadnici policije u skladu sa zakonom na Egzitu hapsiti i kažnjavati dilere droge, ali i konzumente.

- Kao što smo i obećali, pripadnici policije će svakog koga pronađu tokom festivala Egzit, bez obzira da li je diler droge ili konzument droge, kazniti u skladu sa zakonom.

Učinićemo sve da posetioci i učesnici festivala budu bezbedni i sigurni, ali, pre svega i svi građani Novog Sada. Uživajte u muzici, ne uzimajte drogu - poručio je ministar Vulin nakon prvog dana Egzita.

#Egzit