AKTUELNO

Na putevima pored rečnih tokova ili kanala, vidljivost se ovog jutra može spustiti i ispod stotinu metara.

Vozače ovog jutra očekuju veoma niske temperature i u većem delu zemlje mraz, a na pojedim putevima ima magle, pa iz Auto-moto saveza Srbije apeluju na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Vidljivost se jutros na putevima onim koji prolaze pored rečnih tokova ili kanala, može spustiti i ispod stotinak metara, pa je bitno voziti sa oborenim svetlima, nikako sa dugim, i koristiti svetla za maglu ukoliko postoje.

U slučajevima smanjene vidljivosti savetuje se veći oprez i u zonama radova, gde veliku pažnju treba obratiti na bezbednost radnika, a vožnju treba prilagoditi uputsvima privremene saobraćajne signalizacije na mestima gde su u toku radovi.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

A.V.

'